ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Brezilya’nın Gıda Endüstrisi Eğitim Okulları Temsilcileri UTG Davetiyle Türkiye’de

19.07.2016


Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu’nun hedef pazarlarından biri olan Brezilya’da yürütmekte olduğu tanıtım faaliyetleri kapsamında iş birliği içinde olunan Escola Senai Horácio Augusto da Silveira Endüstri Eğitim Okulu’nun Gıda ve Gıda Teknolojileri akademisyenleri Prof. Sílvia Helena Carabolante ve Janaina Aparecida Mainardi ve Instituto Do Desenvolvimento De Panificaçao E Confeitaria Ekmekçilik ve Şekerleme Endüstrisi Gelişim Enstitüsü akademisyeni Prof. Humberto Marzinotto Filho Türkiye’deki un ve unlu mamuller sektörünün tanıtımı amacıyla UTG’nin davetlisi olarak 10-17 Temmuz 2016 tarihlerinde Türkiye’ye davet edilmiştir.  Bu kapsamda, anılan akademisyenler İstanbul, Ankara, Konya ve Nevşehir’i kapsayan bir program çerçevesinde Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirmiş ve bu ziyarete UTG danışmanları Prof. Dr. Hamit KÖKSEL ve Doç. Dr. Mehmet Sertaç ÖZER ve OAİB personelleri Burçay ENGÜZEL ve Orhun Kerem SALMAN da eşlik etmiştir.

Anılan program çerçevesinde yapılması planlanan endüstriyel unlu mamul üretimine ilişkin üretim tesisleri ziyaretleri kapsamında,  11 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul Halk Ekmek A.Ş. Cebeci Fabrikası ve 12 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Halk Ekmek Fabrikası’na teknik ziyaretler gerçekleştirilmiş olup unlu mamuller üretimine ilişkin olarak üretim teknolojisi, endüstri yapısı ve tüketim özelliklerine ilişkin bilgilendirme yapılmış ve görüş alışverişinde bulunulmuştur. 

12 Temmuz 2016 tarihinde, heyete katılan Brezilyalı akademisyenler ile Orta Anadolu İhracatçılar Birliği hizmet binasında Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Sayın Turgay ÜNLÜ’nün katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Anılan toplantı sırasında halihazırda bu okullar ile yürütülmekte olunan iş birliği faaliyetlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunulmuş, karşılıklı bilgilendirme sunumları yapılmıştır.

Aynı gün T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne bağlı Merkez Kalite Laboratuvarı ziyaret edilerek kalite analizleri konusunda teorik bilgiler alınmış ve labaratuvar gezilmiştir. Daha sonra ise Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’ne ziyaret gerçekleştirilerek laboratuvarlar gezilmiş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Vural GÖKMEN ile görüşülerek akademik iş birliği olanakları değerlendirilmiştir.

13 Temmuz 2016 tarihinde, artizan unlu mamuller üretimi hakkında bilgi verilmesi için Bonelli Gıda Eğ. San. Tic. A.Ş. Çayyolu Şubesi’ne bir ziyaret gerçekleştirilerek burada unlu mamuller üretim ekipmanlarının tanıtımı ve ürün yelpazesi hakkında teorik ve pratik bilgi verilmiştir. 

Sonrasında yüksek üretim kapasitesi ve teknolojisine sahip bir makarna fabrikası ziyaret edilerek fabrika üretim sahası ve laboratuvarı gezilmiş ve üretim süreci başından sonuna kadar gözlemlenmiştir.

14 Temmuz 2016 tarihinde, Konya’daki iki un fabrikasına ziyaretler gerçekleştirilmiş ve üretim, paketleme, depolama ve un-buğday kalite analizleri konusunda teknik bilgilendirme yapılarak Türkiye’nin buğday unu üretimindeki kalite özellikleri ve rekabet gücü aktarılmıştır.

Daha sonra, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’ne ziyaret gerçekleştirilerek laboratuvarlar gezilmiş, Gıda İşleme Bölümü Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) Programı hakkında detaylı bilgi alınmış ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Selman TÜRKER ve diğer akademisyenler ile görüşülerek okullar arasındaki karşılıklı akademik iş birliği olanakları değerlendirilmiştir.

Ziyaretin teknik kısmı 14 Temmuz 2016’da tamamlanmış 15 Temmuz 2016 tarihinde Kapadokya’ya, 16 Temmuz 2016 tarihinde ise İstanbul’a turistik geziler düzenlenerek heyet programı sonlandırılmıştır.

Anılan ziyaret sonucunda heyete katılan akademisyenler Türkiye’nin buğday unu üretimi konusundaki yetkinliği, tecrübesi, teknolojik imkanları ve rekabet gücü karşısında etkilendiklerini dile getirmiş ve Tanıtım Grubu ile her türlü iş birliği olanaklarını değerlendirmeyi arzuladıklarını vurgulamışlardır.

TÜM HABERLER