ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu, Filipinli un ithalatçılarını İstanbul’da biraraya getirdi

3.02.2016


Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu(UTG), Filipinler’in Türkiye’nin un ihracatındaki yerini geliştirerek adı geçen ülkede Türk buğday unu açısından fark yaratma amacına dönük çalışmaları kapsamında 27 Ocak-1 Şubat 2016 tarihleri arasında Filipinli un ithalatçılarını İstanbul’da ağırladı.

29 Ocak 2016 tarihinde UTG üyeleri, UTG danışmanları Hacettepe Üniveristesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Hamit KÖKSEL ve Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Mehmet Sertaç ÖZER ve UTG marka danışmanlarının katıldığı toplantı ile Filipinli ithalatçılara Türkiye’nin Filipinler’e un ihracatına ilişkin başlatılacak olan “kalite sertifikasyon sistemi”ne dair bilgi verildi. Toplantı sırasında, bahse konu sistemin bir parçası olacak ithalatçılar sisteme ilişkin memnuniyetlerini dile getirdi ve geliştirilmesine yönelik önerilerini iletti.

 

Aynı gün, öğleden sonra Filipinli ithalatçılar, UTG Heyeti ile birlikte Mutfak Sanatları Akademisi(MSA) tarafından MSA binasında gerçekleştirilen “Türk unu ile unlu mamuller yapımı” gösterisine katıldı ve gösteri sırasında yapılan ürünlerin tadımını yaptı.

30 Ocak 2016 tarihinde Filipinli un ithalatçılarının Türkiye’den hard buğday unu ithal etmelerinin sağlanmasının hedeflendiği organizasyon kapsamında ithalatçılar, Türkiye’deki muhatapları un ihracatçıları ile de biraraya geldi.

Ayrıca, Filipinli ithalatçılar İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti ve Türk mutfağından çeşitli lezzetleri tatma imkanı buldu.

TÜM HABERLER