ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu’nun Girişimleriyle İlk Kez Brezilya'ya Un İhracatı

28.10.2013


Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri ile Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu’nun Organizasyonunda Brezilya’ya Yönelik Olarak “Özel Nitelikli Alım Heyeti” Programı Düzenlendi…

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ile Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu’nun organizasyonunda “buğday unu” alımına yönelik olarak Brezilyalı 3 firma yetkilisinin katılımı ile 24–28 Ekim 2013 tarihleri arasında Özel Nitelikli Alım HeyetiProgramı gerçekleştirildi.

Söz konusu Özel Nitelikli Alım Heyeti Programı çerçevesinde; İstanbul’da 26 Ekim 2013 Cumartesi günü Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Sayın Turgay ÜNLÜ’nün katılımcı Türk firmalara yaptığı bilgilendirme toplantısıakabinde 17 Türk ihracatçı firması Brezilyalı firma yetkilileri ile ikili iş görüşmesi yapma imkanı buldu. Oldukça verimli geçen ikili iş görüşmelerinin ardından tüm heyetin katılımı ile bir akşam yemeği organizasyonu gerçekleştirildi.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu, hedef ülke olarak belirlediği Brezilya’ya yönelik olarak Sao Paulo kentinde 25-28 Haziran 2013 tarihlerinde Fispal Food Service Fuarı ile aynı anda ve 29. kez gerçekleştirilen “Sial Brazil 2013- Uluslararası Otel, Restoran Ekipmanları, Dondurma Teknolojileri ve Gıda-İçecek Fuarı”na bir info stand ile katılarak ilk adımını attı. Ülkenin taşıdığı potansiyelin değerlendirilmesi amacıyla fuarın devamında yine Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu’nun organizasyonu ile 8 Türk un ihracatçısı firmanın katılımıyla 17-19 Eylül 2013 tarihleri arasında Brezilya’nın Sao Paulo kentine bir heyet gerçekleştirildi. Heyet kapsamında Makarna Üreticileri Derneği (ABIMA) ve Bisküvi Üreticileri Derneği (ANIB) yetkilileri ile Brezilyalı firmaların katıldığı toplantılar yapıldı.

Heyet sırasında ülkenin en büyük tedarikçi ülke olan Arjantin’deki üretim düşüşü nedeniyle bu ülkeden yapılan ithalatın gerilediği, fiyatların yükseldiği ve ithalatın büyük oranda ABD’den yapıldığı bilgisi edinildi. 

Yapılan organizasyonların akabinde Türk un ihracatçıları Brezilyalı firmalarla bağlantılara geçerek Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu ülkeye buğday unu ihracatı geçekleştirdi. Özel Nitelikli Alım heyeti organizasyonu ile de iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlamlaştırılarak un ihracatımızın artırılması amaçlandı. Brezilya’nın potansiyeli göz önüne alındığında önümüzdeki dönemde ihracatımızın hızla artacağı tahmin edilmektedir.

TÜM HABERLER