ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Türkiye'nin Tatları Filipinler Uluslararası Gıda Fuarı WOFEX’te

3.08.2013


Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu (UTG) 31 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasinda Filipinler’in en büyük uluslararası Gıda Fuarı WOFEX’te  Türk lezzetlerini ve gurme kreasyonlarını gastro severlere ve sektör temsilcilerine tanıttı. Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu öncelikli hedefi uluslararası pazarlarda "Türk" ürünlerini bir marka haline getirmek amacı ile, 2012 Nisan ayında Orta Anadolu ihracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde kuruldu.

UTG Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ünlü  “Üyelerimiz buğday unu ve diğer ilgili ürünlerin saygın üreticileri  ve tedarikçileri. Ekmek, özel hamur işleri, kurabiye ve erişte gibi onların türev ürünlerinin Filipinler’deki imalatçılarına bu fuarda Tanıtım Grubu standımızda sektörümüzü en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.

Filipinler gibi un tüketimi hızla büyümekte olan bir pazarın bu en önemli gıda fuarında ihracatımızı artırmak hedefi ile Grubun temsilcileri dört gün boyunca ziyaretçilere Türkiye'nin buğday unu sanayini tanıttı.

Expo ziyaretçileri UTG standında lezzetli Türk kurabiye ve unlu mamullerini tatma firsatı bulurken, fuarın açılış günü ana sahnede Şef İlhami Kılıç’ın demosunu seyrederek lokma yapmayı öğrendiler.  Ayrıca fuar boyunca UTG markalı önlük, çanta ve “Türk Unlu Pratik Tarifler” kitapları gibi promosyon ürünleri de grubun standından dağıtıldı. Özellikle lokma demosunu seyreden ziyaretçiler Pratik unlu tarifler kitabına yoğun ilgi gösterdi.

Ünlü "Türkiye’yi dünyanın en çok tercih edilen buğday unu tedarikçisi yapma konusunda markalaşmak ve farkındalık yaratmak için bu uluslararası gıda fuarına katılmaktan mutluyuz" dedi. "Filipinli fırıncılar, gıda üreticileri ve alıcılar için hem uygun fiyatlı hem de üstün kaliteli Türk buğday ununu tanıtmak istiyoruz." dedi.

Türkiye dünyanın en büyük buğday unu ihracatçısı. Dünya çapında yüzden fazla ülkeye kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler ihraç ediyor. Birleşmiş Milletler-Uluslararası Ticaret Merkezi son verilerine göre, Türkiye yüzde 17 pazar payı ve 841.400.000 $ ihracat ile 2012 yılında dünyanın en büyük buğday unu tedarikçisi oldu.

Filipinler Türkiye için önemli bir ticaret ortağı ve Türk unu Filipinlerde halkın tükettiği uygun fiyatlı  ekmek ve erişte üretebilmek için önemli bir rol oynuyor.

Fuarın son akşamı iş adamları ve Filipinler’in önde gelen gazetecilerini Makati Shangri-La Otel'de şık bir yemekte ağırlayan UTG, Türkiye Filipinler Büyükelçisi Hatice Pınar Işık’ın açılışını yaptığı bir sunum ile damping iddialarını yanıtladı. Tanıtım Grubu ve yerel Fırıncı Derneği tarafından sunulan veriler basında geniş yer buldu.

TÜM HABERLER