ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un Tanıtım Grubu Brezilya Temasları

19.09.2013


Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu’nun organizasyonu ile 8 Türk un ihracatçısı firmanın katılımıyla 17-19 Eylül 2013tarihleri arasında Brezilya’nın Sao Paulo kentine bir heyet gerçekleştirildi. Heyet kapsamında Makarna Üreticileri Derneği (ABIMA) ve Bisküvi Üreticileri Derneği (ANIB) yetkilileri ile Brezilyalı firmaların katıldığı toplantılar yapıldı.

18 Eylül 2013 tarihinde Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu (UTG) Üyeleri Yaşar SERPİ, Nurettin DEMİRPOLAT ve Buğday Unu Çalışma Komitesi Üyesi Avşin KAŞIKÇI’nın katılımıyla ABIMA/ANIB ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya ABIMA Başkanı Claudio ZANÃO ve ANIB Başkanı Alexandre COLOMBO ile dernek yetkilileri katılım sağladı. Toplantıda Türk un sanayi ve UTG’nin tanıtımının yapıldığı bir sunum gerçekleştirildi. ABIMA Başkanı tarafından da Brezilya’daki un ve buğday sektörü hakkında bilgi verilerek en büyük tedarikçi ülke olan Arjantin’deki üretim düşüşü nedeniyle bu ülkeden yapılan ithalatın gerilediği, fiyatların yükseldiği ve ithalatın büyük oranda ABD’den yapıldığı bilgisi verildi.

Heyet kapsamında 19 Eylül 2013 tarihinde Türkiye’den katılım sağlayan firma temsilcileri ile Brezilyalı 6 firma temsilcisinin katılımıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Heyete Ticaret Müşavirleri Canan GÜRHAN ve Ramazan KISA da eşlik etti.

TÜM HABERLER