ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Filipinli Yemek Yazarları/Bloggerlara Türk Unlu Mamulleri Semineri

2.07.2015


23 Haziran 2015 tarihinde Filipinler/Manila’da “Filipinli yemek yazarları/bloggerlar” için Türk mutfağına özgü unlu mamul yapımına yönelik eğitim gerçekleştirildi. Bahse konu seminer çerçevesinde katılımcılara, Filipino-Chinese Bakery Association Inc.’in binasında yer alan eğitim alanında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hamit Köksel ve Türkiye’den Şef Emin AYDEMİR tarafından teorik ve pratik eğitimler verildi. 

Bahse konu eğitimlerin Anadolu topraklarının buğdayın anavatanı olması, buğdayın işlenmesine ve un üretimine ilişkin genel bilgileri içeren konularda Prof. Hamit KÖKSEL tarafından teorik bilgiler paylaşıldı. Sonrasında, bahse konu eğitime katılan kursiyerlere Türk mutfağından Türk ekmeği, simit(pastane ve sokak simiti), gözleme(farklı iç malzemeler ile), poğaça(farklı iç malzemeler ile) ve paskalya çöreği yapılışına dair Şef Emin AYDEMİR tarafından pratik eğitim verildi.

Anılan seminerin sonunda katılımcılara Türkiye’den getirilen hediyeler armağan edilirken sertifikaları da takdim edildi.

http://thetummytrain.com/2015/06/24/baking-turkish-bread/

http://itchytoesadventures.blogspot.com.tr/2015/06/ekmek-seviyorum-i-love-bread-one.html

TÜM HABERLER