ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

UTG Filipinler Heyeti

3.07.2014


Filipinler Tarım Bakanlığı tarafından “buğday unu” ithalatına karşı açılan anti-damping soruşturması çerçevesinde 23 Nisan 2014 tarihinde alınan 4 ay süreli geçici önlem uygulanması kararı üzerine, söz konusu soruşturmanın ülkemiz ve sektörümüz aleyhine sonuçlanmasını engellemek 22-27 Mayıs 2014 tarihleri arasında Filipinler’e bir heyet düzenlendi.

Bahse konu heyet programı içinde 24 Mayıs 2014 tarihinde Filipinli bazı köşe yazarlarının haftalık olarak düzenlediği kahvaltıya katılındı, T.C. Manila Büyükelçici Sayın Esra CANKORUR’un da kısa bir konuşma yaptığı toplantıda Buğday Unu Çalışma Komitesi Üyesi Avşin KAŞIKÇI tarafından Türkiye’nin anti-damping soruşturmasına karşı argümanlarının anlatıldığı bir sunum yapıltı ve UTG tanıtım filmi gösterildi.      

26 Mayıs 2014 tarihinde New World Makati Hotel’de Filipinli basın mensuplarına verilen öğle yemeğinde yine Buğday Unu Çalışma Komitesi Üyesi Avşin KAŞIKÇI tarafından benzer bir sunum yapıldı ve UTG tanıtım filmi gösterildi.

Ayrıca, her iki toplantıda Filipinler’in en önemli un ithalatçısı Ernesto CHUA tarafından da anti-damping soruşturmasının haksızlığını anlatan sunumlar gerçekleştirildi.

UTG heyeti, 27 Mayıs 2014 tarihinde sokak çocuklarına barınak sağlayan ve topluma kazandırma faaliyeti yürüten Pangarap Derneği’ni ziyaret etti ve çocuklarla bir sabah kahvaltısı gerçekleştirdi.

 

TÜM HABERLER