ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Filipinler Buğday Unu Anti-Damping Soruşturması Kapsamında Public Hearing Gerçekleşti

9.10.2014


Filipinler Tarım Bakanlığı tarafından 7 Haziran 2013 tarihinde Türk menşeli buğday ununa karşı açılan anti-damping soruşturması kapsamında Filipinler Tarife Komisyonu tarafından 15-17 Eylül 2014 tarihleri arasında Filipinler/Manila’da “public hearing(tarafları dinleme toplantısı)” gerçekleştirildi.

Ekonomi Bakanlığı tarafından etkili bir ülke savunması yapılan “public hearing”e Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektöründe faaliyet gösteren 6 İhracatçı Birlikleri tarafından anılan soruşturma kapsamında avukatlık/danışmanlık hizmeti alınan Trade Resources firmasından temsilciler(Bülent HACIOĞLU-Tanıl AKBAYTOGAN) ile soruşturma konusu firmalar arasında yer alan buğday unu ihracatçısı dört Türk firması katıldı. Ayrıca, Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu(UTG) adına anılan toplantıda etkili bir sunum yapan UTG Çalışma Komitesi Üyesi Hakan ESEN ile OAİB personeli Ar-Ge 1 Şube Uzmanı Melike ALPAN da toplantıda hazır bulundu.

Bahse konu toplantı, Türkiye tarafının kendini rahatlıkla anlatabildiği ve anti-damping soruşturması kapsamındaki iddialara karşı açıklamalarını doğru bir şekilde ortaya koyma fırsatı yakaladığı bir ortamda gerçekleşti.

Diğer yandan, söz konusu anti-damping soruşturması ile yakından ilgilenen T.C. Manila Büyükelçisi Esra CANKORUR, “public hearing”e katılmak için Türkiye’den gelen katılımcıların, Filipinli ithalatçıların ve UTG’nin ortak faaliyet yürütmekte olduğu Filipin-Çin Fırıncılar Birliği(FCBAI) Başkanı ve üyelerinin davetli olduğu bir akşam yemeği verdi.

TÜM HABERLER