ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Sial Paris 2014 Fuarında

21.10.2014


Fransa’nın Paris kentinde Paris Nord Villepinte fuar alanında 19-23 Ekim 2014 tarihlerinde 50. yılını kutlayan SIAL Paris 2014Fuarı’na çok sayıda ülkeden birçok firma katılım sağladı. İstanbul Ticaret Odası tarafından gıda sektörünün çeşitli alanlarında faaliyet gösteren toplam 230 firmanın katılımıyla Türkiye’nin Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirildi.

Dünyanın en önemli gıda fuarlarından biri olma özelliğini taşıyan fuara Avrupa ülkeleri dışında özellikle Afrika ülkeleri ile Ortadoğu ülkelerinden ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’nin un ihracatında önemli yeri olan Afrika pazarı ile temas için önemli bir fırsat olması dolayısıyla Türkiye’den 10 un ihracatçısı firma fuara katılım sağladı.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu, ilk kez katıldığı fuarda iştigal alanında yer alan başta un olmak üzere maya, nişasta ve diğer ihraç ürünlerinin ve Türkiye’nin potansiyelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Turgay ÜNLÜ, UTG  Başkan Yardımcısı Nurettin DEMİRPOLAT ve UTG Yönetim Kurulu Üyesi Uğur ÇERÇİ’nin katıldığı fuarda info standımızı T.C. Paris Büyükelçisi Sayın Hakkı AKİL, Paris Ticaret Başmüşaviri Sayın G. Müge VAROL ILICAK ve Paris Ticaret Müşaviri Sayın Cem TOPBAŞ ziyaret etti.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu tarafından info standı gezen ziyaretçilere Fransızca ve İngilizce dillerinde hazırlanan ve tatlı ve tuzlu unlu mamuller tariflerini içeren yemek kitabı ile sektörü tanıtan katalog dağıtıldı. Aynı zamanda, fuar süresince çeşitli unlu mamuller fuar ziyaretçilerine ikram edildi. Ayrıca, Tanıtım Grubu’nun ismi ve logosu bulunan mutfak önlüğü, çanta ve fırıncı seti dağıtıldı. Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir'in un ve kum ile yaptığı gösterilere ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

TÜM HABERLER