ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu’ndan Filipinli Fırıncılara Eğitim

10.11.2014


Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Filipinler’ de yürütmekte olduğu tanıtım faaliyetleri kapsamında Filipinler’in Türkiye’nin un ihracatındaki yerini geliştirerek adı geçen ülkede Türk buğday unu açısından fark yaratmak amacıyla Filipino-Chinese Bakery Association Inc (FCBAI) ile yürütülen ortak faaliyet kapsamında Filipinli iki fırıncı eğitim amacıyla ülkemize davet etmiştir. “Eğitimcinin eğitimi” kapsamında 21-31 Ekim 2014 tarihleri arasında yaklaşık 10 gün süren program kapsamında Carla Leopoldo VALENCİA ve Catherine G. BLAS–YU adlı fırıncılara Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hamit Köksel tarafından aşağıdaki konularda teorik ve pratik eğitim verilmiştir.

  • Ekmekçilik Bilimi ve Teknolojisi
  • Ekmekçilikte kullanılan girdilerin özellikleri ve son ürün kalitesi üzerine etkileri
  • Temel ekmekçilik ekipmanlarının tanıtımı ve kullanımı
  • Un kalite analizleri konusunda teorik bilgiler ve pratik laboratuvar eğitimi
  • Laboratuvarda yapılan un analizlerinin yorumlanması ve son ürün kalitesi ile ilişkilendirilmesi
  • Çeşitli Türk unlarının kalite özellikleri ve bazı unlu mamullerde kullanımları

Filipinli fırıncılar eğitim programı sırasında Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne bağlı Merkez Kalite Laboratuvarı, Ankara Halk Ekmek Fabrikası ve Çağdaş-Bonelli firmasında laboratuvar eğitimi ve pratik çalışmalar yapmış, bu deneyimlerini Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde aldıkları teorik bilgilerle tamamlamıştır.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını alan fırıncılar önümüzdeki dönemde Prof. Dr. Hamit Köksel tarafından Filipinler’ de yürütülecek fırıncılık eğitim çalışmalarında görev alacaktır.

Filipinler’ de yürütülecek eğitim programları sırasında geniş bir fırıncı grubu Türk ununun kalitesi hakkında fikir sahibi olacak, ayrıca simit ve poğaça gibi Türk ürünlerinin üretimi konusunda da pratik deneyim kazanma fırsatı bulacaklardır. Bu eğitim programlarının ülkemizden Filipinler’ e yapılmakta olan un ve maya ihracatını olumlu yönde etkilemesi beklenmektedir. Bu eğitim modelinin ihtiyaç duyulan diğer ülkelerde de tekrarlanarak Türk ürünleri konusunda olumlu imajın geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Program sırasında Filipinli fırıncılar Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar’ı da ziyaret etmiştir. Sayın İlkbahar; eğitimler sırasında sağlıklı ve doğal ürünlerin, insan sağlığı için öneminin de ele alındığını bildirmiş, ziyaretin, iki ülke arasında bir dostluk köprüsü oluşturmasını dilemiştir. Filipinli fırıncılar ise programdan çok memnun kaldıklarını, ülkelerindeki dernekleri aracılığı ile bu pratik ve teorik bilgileri fırıncılara aktaracaklarını ifade etmiştir.

TÜM HABERLER